Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK

* cardiovasculaire screening

Het komende jaar zullen alle patienten  boven de 40 jaar, een schriftelijke oproep krijgen om deel te nemen aan een screening op hart en vaatziekten( dan wel de riscofactoren daarvoor) en het hebben van bepaalde risicofactoren voor het hebben of krijgen van darmkanker, prostaatkanker, en longziektes zoals COPD.

Vele mensen in Nederland hebben een of meer risicofactoren die de kans op het krijgen van een hart of vaatziekte aanzienlijk kan vergroten. Veel mensen zijn te zwaar, roken of hebben een te hoge bloeddruk of zijn familiair belast. 

Door nu van u een risicoanalyse te maken aan de hand van een vragenlijst, bloedonderzoek, bloeddruk en uw gewicht en lengte en buikomvang,  kunnen wij u een advies op maat geven. Geen geringe klus doch mijns inziens de moeite waard aangezien u dan op de hoogte bent van uw eigen risicoprofiel.

 

Ook heb ik u enkele vragen gesteld over het al dan niet familiair voorkomen van ziektes op jonge leeftijd( darm, prostaat en borstkanker) Op basis daarvan krijgt u ook een advies op maat.

De oproepen gaan op alfabet maar iedereen kan meedoen en krijgt deze oproep in de loop van het komend half jaar.

Bij vragen kunt u terecht bij de praktijkondersteuner

F. Benli   huisarts.rasenberg@home.nl